Přes dvacet let na jednom místě a nejednou bum. Svědomitá zaměstnankyně pošty v Horním Štěpánově ke konci loňského roku neodolala pokušení a z pokladny začala vybírat peníze. Celkově svého zaměstnavatele okradla o zhruba 286 tisíc korun.

 

Díky relativně nízké nezaměstnanosti není dnes až tak velký problém peníze vydělat. Více než kdy jindy však dnes platí, že mnohonásobně snadněji se dají velké peníze utratit. A to nejen kvůli zvyšujícím se nákladům prakticky na všechno.

Přišla i o práci

Do špatné finanční situace se dostala žena ve středních letech, která přes dvacet let pracovala na poště v Horním Štěpánově. V průběhu uplynulého týdne ji policisté obvinili ze zpronevěry. „Při práci měla blízko k finanční hotovosti a ta ji nakonec zlákala natolik, že minimálně od listopadu loňského roku do začátku roku letošního si opakovaně brala z pokladny peníze, které jí byly svěřeny a které používala k osobní potřebě. Celkově tak zaměstnavatele okradla o částku necelých 286 000 korun,“ informovala policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová.

Večerníku se podařilo zjistit, že se jednalo o zaměstnankyni pošty v Horním Štěpánově. „Už u nás pracuje jiná žena. Té předchozí je mi až líto, nikdy bych to do ní neřekl. Je to maminka od dětí, zřejmě se dostala do tíživé situace, se kterou si už nevěděla rady,“ vyjádřil se jeden z místních.

Trochu jiný případ

Pro poštu je to již druhá zaměstnankyně, která v relativně krátké době selhala při práci s financemi. Loni na jaře byla obviněna pošťačka z Brodku u Prostějova, která zpronevěřila více jak 1,2 milionu korun. Kromě toho, že kradla peníze z pokladny, tak o celoživotní úspory obrala seniorský pár. Z vkladních knížek jim vybrala více jak 626 tisíc korun. Z takto ukradených peněz jí nic nezbylo, všechny prosázela na automatech v aplikaci, kterou si stáhla do mobilního telefonu.