Za velmi přísných hygienických opatření proběhlo na velodromu v pražském Motole zimní dráhové mistrovství republiky 2021.

Účast nebyla vzhledem ke koronavirovým okolnostem příliš široká, ale tým Tufo Pardus Prostějov šampionát absolvoval podle plánu. A právě jeho opora Daniel Babor se stal největší hvězdou, když vybojoval pět medailí včetně tří zlatých.

Pořádání tuzemského šampionátu na dráze bylo dlouho nejisté, leč nakonec vše klaplo a závodníci i závodnice tak mohli usilovat o mistrovské tituly a také zapsat body do rankingu Mezinárodní cyklistické unie (UCI). Za stáj SKC TUFO PARDUS Prostějov se do pražského Motola vypravili čtyři muži v kategorii „U23“: Daniel Babor, Filip Řeha, Marek Dolníček a René Smékal, které doplnili dva junioři Radovan Štec a Matyáš Koblížek. Doprovod jim zajistili sportovní ředitel Michal Mráček, trenér Martin Cetkovský a mechanik Richard Šmída.

První den programu Mistrovství České republiky naplnila olympijská disciplína omnium. A cyklistický čtyřboj ovládl suverénně Dan Babor, neboť kraloval všem jednotlivým součástem omnia. Na celkové páté příčce skončil Filip Řeha.

Během druhého dne přišel na řadu stíhací závod jednotlivců a v podvečer pak bodovací závod. I když stíhačka není zrovna oblíbenou Baborovou disciplínou, přesto se mu podařilo získat bronz. Načež v kontaktní bodovačce opět jasně kraloval a s dvaadvacetibodovým náskokem před stříbrným Nicolasem Pietrulou z pražské Dukly oblékl další mistrovský dres.

Závěrečný den MČR byl rozehrán ve slabě obsazeném závodě stíhacích družstev, kde ve finále podlehl prostějovský tým kvartetu Dukly Praha. Nicméně týmová stíhačka posloužila jako dobré rozjetí pro závod vylučovací, který český šampionát uzavřel. Excelentním způsobem jej opanoval Daniel Babor a stal se tak jasně nejúspěšnějším borcem národního přeboru na dráze. Navíc cenný kov jen těsně unikl Marku Dolníčkovi, na kterého zbyla nepopulární čtvrtá pozice.

Své nemalé ambice naznačili i mladíci Radovan Štec a Matyáš Koblížek, kteří ve všech disciplínách výrazně vstupovali do bojů o přední příčky. Kouč Tufo Pardus a zároveň nově ustanovený trenér juniorské reprezentace dráhařů ČR Martin Cetkovský tak mohl být spokojen. „Předpokládali jsme, že generace loňských kadetů bude silná. Je pro mne velkou motivací dosáhnout s těmito kluky skvělých výsledků i na mezinárodní úrovni. Věřím, že se věci posunou k normálu, budeme moci tvrdě trénovat a následně se ukázat na mistrovství světa i Evropy.“