Čtyřicetiletý muž se předminulou sobotu opil tak, že bezmyšlenkovitě nasedl do auta a vydal se na cestu z Výšovic do Prostějova. V důsledku značného množství požitého alkoholu narazil u Žešova do středového sloupku. Přestože si poničil auto, v jízdě pokračoval dál a zastavil až u hřbitova v Brněnské ulici. Tady mu cestu „vyúčtovali“ policisté.

„V sobotu 23. března dopoledne vyjížděla hlídka dopravních policistů k nehodě, která se stala mezi Výšovicemi a Prostějovem. Řidič vozidla značky Volvo jel směrem na Prostějov a před křižovatkou na příměstskou část Žešov přejel do protisměru, kde narazil do ochranného ostrůvku v místě určeném pro přejezd cyklistů. Přitom na vozidle poškodil přední kolo a deformoval dopravní značení umístěné na ostrůvku,“ popsala havárii Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Čtyřicetiletý řidič po dopravní nehodě pokračoval dále v jízdě a zastavil až v Prostějově u hřbitova v Brněnské ulici, kde byl vypátrán hlídkou z oddělení hlídkové služby. „S řidičem byly provedeny dechové zkoušky s pozitivními výsledky, a to 2,87, 3,12 a 3,02 promile a na výzvu policistů se podrobil odběru bio materiálu v nemocnici. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 4 000 korun,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová s tím, že nyní je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.