Obávaný přechod mezi dospělé skvěle zvládá patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová. Od začátku roku odehrála patnáct zápasů, čtrnáct z nich vyhrála. Ve skvělé formě se představila v tuniském Monastiru, kde vyhrála dva turnaje v řadě, když dominovala ve dvouhře i čtyřhře.

„V závěru minulé sezóny se podařilo postoupit do finále v Hamburku. Tehdy to ještě nevyšlo, ale hned po porážce mě napadlo, že příští turnaj už vyhraji. Povedlo se to hned dvakrát za sebou,“ radovala se po úspěšném vstupu do nové sezóny tenistka.

Na začátku roku Fruvirtové patřila ve světovém žebříku WTA 749. příčka, po tuniském turné se posunula na 510. pozici. V průběhu dvou turnajů navíc v singlu neztratila ani set a na kurtu ničila jednu soupeřku za druhou. Úspěch patnáctileté tenistce dodal také potřebnou porci sebevědomí.

„Letos chci v ženském žebříčku vystoupat, co nejvýš to půjde, vyhrát juniorský grandslam, nějaké tituly mezi dospělými a prostě se dál zlepšovat,“ plánuje Fruhvirtová. „Chci si užívat každý okamžik na kurtu, jít od zápasu k zápasu, nehodlám počítat každé místo na žebříčku. Ale možná někde kolem dvoustého místa by to bylo pěkné,“ naznačuje své letošní ambice velká naděje českého tenisu.