Ještě před dvěma týdny to chvilku vypadalo, že prostějovští muži budou možná schopní atakovat úplné čelo prvoligové soutěže. Po šňůře pěti vítězství za sebou se vyšvihli na sedmé místo tabulky, nedaleko od elitní čtveřice, a tím přímého postupu do čtvrtfinále. Už tehdy jsem však upozorňoval, že jen skvěle využili příznivého losu a útok na nejvyšší pozice není příliš reálný. Skutečnou kvalitu současného týmu LHK mělo odhalit až následné období mnohem těžších bitev proti papírově (nej)silnějším soupeřům.

A také odhalilo. Na Kladně i v derby s Přerovem Jestřábi doplatili na mizerné vstupy. Ačkoliv pak stupňovali svůj výkon a mocně dotahovali nabranou ztrátu, otočit tyhle náročné souboje nedokázali. Načež si moc neškrtli ani na ledě ambiciózního Vsetína, ani doma proti letos velmi hratelnému Havířovu. Tady rostoucí trápení hanácké letky zatím vyvrcholilo, šlo o jeden z nejhorších výkonů probíhající sezóny. Ostatně výsledky 1:5 z Lapače a 1:4 s AZ hovoří jasnou řečí, byť poražení měli dostatek zajímavých šancí. Ale neproměňují je.

K tomu se čím dál častěji přidávají individuální i systémové chyby, lodivod Jiří Šejba opakovaně rozebírá taktické nedostatky svých svěřenců a naposledy dokonce otevřeně přiznal, že hokejové limity členů jeho týmu zřejmě odpovídají současnému umístění těsně za desátou pozicí. Leč jedním dechem zároveň dodal, že tahle skutečnost nevylučuje možný úspěch v předkole play off, kam se draví ptáci s největší pravděpodobností stejně dostanou. A neboť vyřazovací fáze se počítá od nuly, kromě toho v ní platí poněkud jiné zákonitosti, mohou se věrní fanoušci elhákáčka dál opájet představami o průniku mezi osm top celků Chance ligy ČR 2020/21. Vsadíte si na něco takového? Určitě by šlo o pěkný úspěch, dá se říct i příjemné překvapení.