Tak už brzy „oslavíme“ jubileum boje s koronavirem. Rok to bude v České republice, zatímco celosvětově se s touhle nemocí potýkají někde o něco déle, jinde trochu kratší dobu.

Každopádně jde o strašnou chorobu, která kosí lidi po statisících a v celkových součtech jdou počty mrtvých do desítek či stovek milionů. Však je také C-19 oprávněně srovnáván se španělskou chřipkou zpřed sto let a vlády veškerých zemí moudře chrání své občany zakazováním či omezováním téměř všeho, co jde.

STOP! Kdo pravidelně čte mé příspěvky k danému tématu, asi už pochopil použitý sarkasmus. Jako mnoho jiných nevěřím v nutnost globálních lockdownů ani v ušlechtilé pohnutky vedoucí k oprávněnosti takových řešení, jež v ČR úspěšně dovádíme do absurdních krajností.

Moc, peníze, politika, ovládání mas. To je, oč tu ve skutečnosti běží. A kdo jen slepě neposlouchá často nesmyslné příkazy, nesouhlasí nebo protestuje. Jsem zvědavý, jak dlouho ještě potrvá, než někomu dojde trpělivost a zvolí opravdu radikální formu protestu.