Jako houby po dešti rostou na Prostějovsku ženské týmy. Ještě před pěti lety byste v regionu prakticky žádné nenašly. Nyní už jsou tři, a co nevidět má přibýt čtvrtý. Vedle Držovic, Mostkovic a Protivanova by měl od příští sezóny mít svůj ženský výběr také 1.SK Prostějov!

„Už nějakou dobu na tom pracujeme, protože za nějaký čas to bude pro profesionální kluby vedle střediska mládeže další povinnost,“ objasnil záměr předseda eskáčka František Jura. „Chceme začít kategorií starších žaček nebo dorostenek, abychom postupně měli družstvo dospělých. Některá děvčata by měla zájem přejít z Olomouce a budeme pořádat nábory,“ prozradil s tím, že vznik je reálný už od příští sezóny 2021/2022.

Nemuselo by přitom jít o jediný výběr. „Co jsme se o tom bavili naposledy, tak by sem mohly přejít už starší holky, patnáct šestnáct let. Teoreticky by mohly hrát i ženskou soutěž,“ vyjádřil se František Jura.

A kdo se vedení dívčího týmu ujme? „Jejda, tak dalece jsme ještě nepokročili. Ale on se určitě někdo najde, kdo by chtěl pracovat s děvčaty. To se opravdu nebojím,“ usmál se Jura. Prostějovský fotbalový klub tak po opětovném postupu do druhé nejvyšší soutěže mužů čeká další revoluce.