Prostějovský magistrát hlásí ztrátu významného pracovníka. Po nedávném odchodu velitele městské policie Jana Nagyho do důchodu a aktuální rezignaci tajemnice Blanky Vysloužilové ohlásil odchod na zasloužený odpočinek dlouholetý vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal. V uvedené funkci působil osmadvacet let.

 

„Není to nic nečekaného, o svém úmyslu odejít do důchodu jsem vedení radnice informoval už vloni na podzim. Odcházím z funkce k 30. dubnu,“ potvrdil informaci Večerníku Miroslav Nakládal. „Nastoupil jsem do této funkce v roce 1993, tenkrát to bylo ještě pod okresním úřadem. Bude mi pětašedesát let, takže už cítím i určitou únavu,“ objasnil stručně končící šéf prostějovské „dopravky“ s tím, že své rozhodnutí nechce víc komentovat.

Skutečnost, že v tomto případě nejde o žádné nenadálé překvapení, přiznal také primátor Statutárního města Prostějova. „Kolega Nakládal odchází na vlastní žádost, není v tom nic mimořádného. Mrzí mě jen, že ztrácíme odborníka na svém místě, ale lidsky mu rozumím, že chce důchodový věk trávit podle svého. Především bych mu rád poděkoval za jeho dlouholetou práci nejen pro magistrát, ale pro celé naše město. A do dalších let bych mu popřál především zdraví a samozřejmě také štěstí,“ vzkázal přes Večerník František Jura. Zatím není jasné, kdo vedoucího odboru dopravy nahradí. „Podobně jako v jiných obdobných případech počítáme s vypsáním výběrového řízení,“ podotkl první muž radnice.

Miroslav Nakládal tedy na konci dubna končí ve funkci šéfa dopravního odboru magistrátu, ale jak sám řekl, o dění ve městě se bude i nadále živě zajímat. „Ani s vámi se neloučím, Večerník si určitě předplatím,“ pronesl s úsměvem Miroslav Nakládal.