Hrůzostrašné! Za posledních sedm týdnů tohoto roku zemřelo v prostějovské nemocnici už čtyřiačtyřicet pacientů s nákazou koronavirem. Navíc oproti předcházejícím týdnům stále neklesá počet hospitalizovaných pacientů. Mluvčí společnosti Agel potvrdil, že v nemocnici už je obrovský tlak na volná lůžka intenzivní péče.

„V současné době je v prostějovské nemocnici hospitalizováno šestaosmdesát pacientů s onemocněním covid-19, z toho dvanáct z nich je ve velmi vážném stavu a deset dalších vyžaduje podporu umělé plicní ventilace. V posledních týdnech se počty těchto pacientů příliš nemění. Nadále platí, že má nemocnice k dispozici volné kapacity na standardních lůžkách, velký tlak přetrvává u lůžek intenzivní péče, neboť počet pacientů se v uplynulém týdnu nesnížil,“ uvedl pro Večerník Adam Knesl, mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov. 

Večerník se na sklonku minulého týdne z úst představitele prostějovské nemocnice dozvěděl i jednu velice chmurnou informaci. A ta skutečně vyráží dech! „Od 1. února do 18. března letošního roku zemřelo v prostějovské nemocnici celkem čtyřiačtyřicet pacientů v přímé souvislosti s nákazou covid-19,“ prozradil Knesl. Hrozná čísla...