Rok a pak konec. Legendární Jiří Šejba po jediné odtrénované sezóně opouští lavičku prostějovských Jestřábů. Stalo se tak týden po tiskové konferenci, na které hovořil ještě o své budoucnosti v Prostějově jako o otevřeném tématu. Nyní je ale jasno, že další ke 37 zápasům na střídačce Prostějova už nepřidá.

„Tyto věci řeší Lukáš Luňák, který se v tom hodně angažuje. Jirka Šejba ale pokračovat nebude. Stalo se tak po vzájemné dohodě,“ uvedl pro Večerník sportovní manažer LHK Jestřábi Jiří Vykoukal. Svůj odchod potvrdil i sám osmapadesátiletý trenér. „Pan majitel má asi zájem o někoho jiného, takže asi proto,“ konstatoval Šejba.

Kdo nahradí Šejbu?

Dnes již bývalý lodivod Jiří Šejba zapsal na lavičce Jestřábů zápasovou bilancí 13 – 3 – 2 – 16 v základní části Chance ligy a tři prohry v předkole play-off. Tým pod jeho vedením tak obsadil s poměrem 117 vstřelených a 111 obdržených branek 11. místo, z něhož se už nahoru nevydrápal.

„Víte, jak to je, na konci sezóny jsou různé nabídky. Ze strany Prostějova byla v jednu chvíli taky. Pak samozřejmě člověk vše zvažuje, přemýšlí z různých stran. Nakonec se ale pan majitel rozhodl jít jinou cestou a já to respektuji,“ prozradil Šejba svůj pohled na moment rozhodování.

Kdo přijde místo něj? Nějaké plány už tu jsou. Večerník získal pouze nepotvrzenou informaci, že by se mělo opět jednat o kouče z východních Čech a pravděpodobně znovu z Pardubic! Konkrétní jména však vedení klubu nechtělo komentovat. „Nějací uchazeči tam jsou. Ale je ještě docela brzo. Majitel vše ještě zvažuje, konečné rozhodnutí a jméno nového trenéra ještě nepadlo,“ uvedl sportovní manažer prostějovských hokejistů Jiří Vykoukal s odkazem na to, že smlouvy běžně končí se závěrem dubna.