Český svaz ochránců přírody Regionální sdružení IRIS Prostějov zve seniory, děti i jejich rodiče kam jinam než do jarem probouzené přírody. Aktivní ochránci přírody připravili naučnou soutěž v Kolářových sadech v Prostějově.

„V době, kdy lidem toho není zrovna moc povoleno, jsou podobné akce bohužel jedněmi z mála příležitostí, jak se zabavit a zároveň se poučit. Věřím, že se v Kolářových sadech uvidíme se spoustou lidí. Soutěž uprostřed rašící zeleně v parku určitě pobaví děti i dospělé,“ řekla Večerníku Eva Zatloukalová, předsedkyně ČSOP, Regionálního sdružení IRIS v Prostějově.

Akce v Kolářových sadech se koná od středy 31. března do úterý 6. dubna. „Připravena bude samoobslužná trasa nejen pro seniory. Ta totiž bude doplněná o aktivity pro děti. Cestou si budete všímat zajímavých dřevin, jejich vzhledu, pupenů, kůry, loňských plodů a podobně. Na trase najdete zajímavé informace a hravé úkoly či otázky. Správné odpovědi si můžete sami zkontrolovat rovnou na místě. Stezku si můžete projít v dané dny kdykoliv,“ vzkazuje návštěvníkům Kolářových sadů Eva Zatloukalová.