Hned tři horké novinky se dozvěděl Večerník na sklonku minulého týdne od prostějovského primátora Františka Jury. V první řadě jde o to, že jednání zastupitelstva se přesunou do haly Sportcentra DDM v Olympijské ulici, za druhé se konečně vyhoví stížnostem opozičníků a z jednání bude pořizován přímý přenos. V neposlední řadě pak první muž města nečekaně svolává mimořádné zasedání!

Pojďme pěkně popořádku. Na posledním řádném jednání zastupitelstva kritizovala opozice dlouhodobou absenci přímých přenosů z jednání. Videopřenosy se nepořizovaly od dubna loňského roku, kdy se zasedání tohoto vrcholného politického orgánu přesunula z obřadní síně radnice do hlavního sálu Společenského domu. Nyní by mělo být vše napraveno. „S kolegy z vedení města jsme se touto věcí zabývali. Počítáme s tím, že se sejdeme na mimořádném zasedání zastupitelstva už v prvním dubnovém týdnu, ale to bude ještě bez videopřenosu. V případě řádného zasedání dvacátého dubna už videopřenos plánujeme a předpokládáme, že se do té doby vše stihne připravit,“ informoval František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějov.

Jak první muž radnice zmínil, že už příští týden dojde k mimořádnému jednání zastupitelstva. „To je svoláno na středu sedmého dubna kvůli nutnosti schválit v daném termínu přijetí dotací na rekonstrukci tělocvičen na základní škole v ulici E. Valenty. Na programu jednání pak bude ještě pár majetkoprávních záležitostí,“ přidal Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek prostějovského primátora.

Třetí a poslední horkou novinkou je změna místa konání zasedání prostějovských zastupitelů. „Kvůli tomu, že ve Společenském domě vzniklo očkovací centrum, přesuneme nyní jednání zastupitelstva do Sportcentra DDM v Olympijské ulici. Tamní prostory nám umožní respektovat protiepidemická opatření, která by v obřadní síni radnice nebylo možné dodržet,“ prozradil František Jura.