Elitní turnaj WTA Tour v Miami zastihl ve skvělé formě Petru Kvitovou. Jednatřicetiletá tenistka s prostějovskou minulostí bez problémů postoupila zatím do osmifinále a ve dvou zápasech ztratila pouze sedm her. Ve 4. kole narazí na Svitolinovou. Se šestadvacetiletou Ukrajinkou má desátá hráčka světového žebříčku bilanci sedm výher a dvě porážky

„Cítím se dobře, údery mají potřebnou délku, můžu se spolehnout na své podání. Díky tomu jsem uvolněná a výsledky to potvrzují. Každý den je ale jiný. Pokud chci na turnaji uspět, potřebuji udržet konstantní výkonnost také v dalších zápasech,“ komentovala dosavadní hladké výhry Kvitová. „Tenis si každopádně užívám. Turnajů je méně, proto každý beru jako svátek a chci zůstat ve hře co nejdéle,“ dodala Kvitová.

Ve 2. kole vypadla hráčka z poslední extraligové soupisky TK Agrofert Barbora Krejčíková. S nasazenou Polkou Šwiatekovou odehrála kvalitní partii, v klíčových situacích ale nedokázala ubránit vlastní servis. Po prvním utkání skončily v turnaji i Kristýna Plíšková a také Kateřina Siniaková. 

ŽENY

Miami – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková – Konjuhová (Chorvatsko) 6:7, 5:7; Kristýna Plíšková – Boulterová (V. Británie) 6:4, 3:6, 3:6; Krejčíková – Blinkovová (Rusko) 6:1, 3:6, 6:3. 2. kolo: Kvitová (9) – Cornetová (Francie) 6:0, 6:4; Karolína Plíšková (6) – Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 6:1; Krejčíková – Šwiateková (15-Polsko) 4:6, 2:6. 3. kolo: Kvitová – Kontaová (17-V. Británie) 6:1, 6:2.