Prostranství před budovou Sportcentra DDM v Olympijské ulici projde rozsáhlou obnovou. Prvním krokem k nové vizáži plochy před budovou je zadání projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení formou výzvy jednomu zájemci, a to společnosti 2 arch Prostějov.

„Na akci pracujeme již od loňského roku, kdy odbor rozvoje a investic nechal zpracovat projektovou dokumentaci pro společné povolení na úpravu prostoru před budovou Sportcentra,“ nastínil první kroky náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Prostory mají například nově nabídnout úpravu zeleně, nové zadláždění tak, aby vzniklo více prostoru pro kulturně sportovní aktivity. „Záměrem projektové dokumentace je vybudovat nový nástupní prostor do sportovní haly. Současné řešení neodpovídá hale tohoto využití a počtu návštěvníků. Při sportovních akcích není možnost rozptylu a shromáždění. Také není jednoznačně patrné místo vstupu. Plocha slouží nyní také jako parkovací, skladovací a příjezdová. Základní myšlenkou návrhu je plochu otevřít, odstranit všechny rušivé funkce, umožnit jednoznačný čitelný nástupní prostor, který bude také jako shromažďovací a vytvořit tak veřejný parter se zelení a mobiliářem,“ popsal budoucí vzezření venkovních prostor náměstek Rozehnal. 

Cena stanovená rozpočtem pro novou venkovní plochu Sportcentra je odhadována na zhruba 17 milionů korun.