Logicky opačné dozvuky má předčasné ukončení české volejbalové sezóny ženské kategorie v klubech, které si rovněž dělaly ve vyřazovacích bitvách zálusk na atakování nejvyšší pozice. Leč vinou nedohrání extraligové soutěže o tuhle možnost vlastně přišly.

„Nemohla jsem uvěřit, že se o ukončení vůbec jedná. Je to smutné. Trochu i zklamání, i když jsem schopná pochopit situaci. Jde však už o druhou sezónu za sebou, která se nedohraje,“ litovala smečařka Olympu Praha Eva Hodanová, jejíž družstvo bere po druhé pozici ze základní části stříbro. Jen bronz připadl asi nejvíc favorizované Olomouci, jež v únoru ovládla Český pohár. „Svaz nás teď připravil o šanci bojovat o ligové zlato. Je to nefér a chyba vedení,“ prohlásil výkonný ředitel VK UP Radan Holásek bez ohledu na termínové okolnosti směrem k následným reprezentačním akcím. Mnohem smířlivěji situaci bral Martin Gerža, šéf čtvrtých, a tedy nepopulárně „bramborových“ Šelem Brno. Zároveň je totiž předsedou Asociace profesionálních volejbalových klubů žen ČR, jež o zrušení K.O. bojů spolurozhodovala. „Z pohledu regulérnosti a kredibility soutěže by bylo pokračovat značně riskantní,“ pravil už dříve Gerža.

Konečné pořadí UNIQA extraligy žen ČR 2020/2021: 1. 1. Dukla Liberec, 2. Olymp Praha, 3. UP Olomouc, 4. Šelmy Brno, 5. TJ Ostrava, 6. KP Brno, 7. VK Prostějov, 8. Volejbal Přerov, 9. Sokol Frýdek-Místek, 10. Sokol Šternberk.