Na letošní léto je do prostějovského muzea naplánovaná výstava světově uznávaného fotografa Jana Saudka, která nepochybně přitáhne pozornost velkého množství lidí nejen z Prostějova. A i právě váš snímek může být její součástí! Stačí, pokud nám do redakce pošlete fotografické akty.

 

Na originálním nápadu se totiž výraznou měrou podílí také PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který už sedmý týden v řadě zveřejňuje vybrané fotografie společně s krátkou vizitkou jejich autora. Pro každého, kdo své snímky zašle do redakce, bude připraven katalog Jana Saudka. Výzva je určena všem od úplných amatérů přes studenty fotografie až po zavedené tvůrce.

A dnes tu máme snímek od dalšího tvůrce, který se objeví právě na letní výstavě Jana Saudka v prostějovském muzeu. Autorem je tentokrát René Abel z Prostějova. Ten se ve své fotografické tvorbě neomezuje pouze na akty, se stejným zápalem jako nahé ženy fotí i děti, krajinu, nastávající maminky, svatby nebo reportáže z akcí či cest. Nás z jeho tvorby nejvíce zaujal snímek nazvaný Snídaně. Na něm je zachycena zralá, nicméně na první pohled stále vášnivá žena v interiéru moderní kuchyně. Divák by si z fotografie mohl odnést poselství, že okamžiky, kdy „muž se ženou snídá“ jsou sice k nezaplacení, nicméně své kouzlo může mít i to, pokud žena snídá zcela sama... (mls)

Výstava bude probíhat od 3. června do 5. září. Své fotografie můžete posílat po celý duben i v květnu.

RENÉ ABEL (53)

Bydliště:        Prostějov

Proč fotím:    „Pro krásu zachyceného okamžiku.“

Vzkaz pro Jana Saudka: „„Mistře, rád se s Vámi osobně setkám!“

 

08 soutez akty