Už šest odchodů hlásí prostějovští Jestřábi. A zejména obrana dostává pořádně zabrat. Kromě odchodů Tomáše Drtila a Reného Piegla by měl totiž odejít i jeden z mála prostějovských odchovanců posledních let, který se dokázal prosadit do 1. ligy. Obránce Martin Pěnčík totiž po necelých dvou letech a jedné kompletní sezóně odchází do Šumperka a vyzkouší si čtvrté angažmá v mužském hokeji. Dosud hrál za Prostějov a krátce ve druholigovém Trutnově a Hodoníně.

Jde o tah překvapivý, Martin Pěnčík zejména ze začátku dostával poměrně dost prostoru. Jeho čas na ledě atakoval i 19 minut, vyzkoušel si občas i speciální herní formace. Později ale dostával méně a méně prostoru. Ice-time mu začal kolísat, a to dost výrazně – i mezi 5 a 16 minutami. Načas se ze sestavy vytratil úplně. Přesto na něj ale trenéři nevzpomínají špatně. „Martin Pěnčík udělal největší posun. Nám trenérům se moc líbil jeho perfektní přístup k hokeji jako takovému,“ uvádí asistent trenéra Jestřábů Ivo Peštuka. „Kluci mě překvapili. Jsou mladí, nedalo se čekat, že tým potáhnou. Ale dokázali překvapit na ledě,“ vzkázal Prostějovanům, včetně Pěnčíka, už bývalý trenér Prostějova Jiří Šejba.

Nyní bude hájit barvy Šumperka. Což znamená, že z týmu, který bojoval o přímý postup do play-off se přesunul k celku, jenž bude zejména hrát o udržení soutěže. Nicméně Pěnčíkova role může vzrůst. „Já jsem se upřímně divil, že na ledě nedostával větší prostor,“ komentoval beka hlavní kouč Draků. „Martin je výtečný bruslař a umí podpořit útok. Jsem přesvědčený, že když dostane prostor na svůj um, tak doslova rozkvete,“ uvedl k příchozímu šumperský trenér, také Prostějovan, Martin Janeček. Pěnčík se na Hané prezentoval dobrým bruslením a častou, velmi tvrdou střelou. Jednu dobu se ve statistice pobytu na ledě pohyboval mezi elitou Chance ligy.

 

Martin Pěnčík, sezóna 2020/2021

Zápasy Branky Asistence Body Trestné m. +/−

2  4 1 7 8 10 +10