Během prvního týdne juniorského mistrovství světa 2021 v Polsku stihly dvě mládežnické boxerky ČR vedené prostějovským trenérem reprezentace Martinem Klíčem kromě vážení a losování jen své úvodní duely. Jak dopadly?

Veronika Gajdová (váhová kategorie do 60 kilogramů) svedla v osmifinále kvalitní, tvrdou a vyrovnanou bitvu s mongolskou protivnicí. Badmaarag Ganzorig jí dala hodně zabrat, ale talentovaná Češka vyhrála těsně 3:2 na body. „Vydřené vítězství, paráda. Verča maximálně zabojovala a nebezpečnou soupeřku o ten kousek zaslouženě porazila,“ zhodnotil z Kielců pro Večerník kouč nároďáku juniorek i hlavní lodivod mládeže v BC DTJ Prostějov.

Claudia Tóthová (váha do 54 kilogramů) byla po listopadovém stříbru z evropského šampionátu žhavým želízkem na případný zisk dalšího cenného kovu, ale vypadla hned na premiérové překážce. Také její osmifinálové střetnutí s Noppaket Srisawas z Thajska probíhalo velmi rovnocenně, ovšem tentokrát vyzněl bodový výrok sudích 2:3 v neprospěch české zástupkyně. „Vyrovnané utkání a velká škoda výsledku. Rozhodčí se přiklonili k soupeřce, takový je box. I přes vyřazení ale Clauda výkonem určitě nezklamala,“ okomentoval Klíč.

Gajdovou teď čeká ve čtvrtfinále lepší z dua Saule Kardokaite (Litva) – Cristina Chiper (Moldavsko). „Na mistrovství světa se dostanou jen ty nejlepší, tím pádem tady není žádných slabších soupeřek. Přesto si myslím, že Verča rozhodně může uspět a také svůj druhý zápas na turnaji vítězně zvládnout. Pokud zopakuje kvalitní výkon z předchozího kola, mělo by to na postup do semifinále stačit. Což by znamenalo jistotu minimálně bronzové medaile,“ zasnil se Martin Klíč s ujištěním, že jeho svěřenkyně je odhodlaná opět bojovat na maximum.