To snad není pravda... Policisté v Plumlovské ulici zastavili v noci škodovku, jejíž pouze devatenáctiletá řidička vykazovala známky opilosti. Jinými slovy, byla zpitá do němoty! Slečna posléze strážcům zákona nadýchala bezmála tři promile alkoholu. A ti si od dní vzápětí vyslechli vysvětlení, pro se tak „ztřískala“. Z jakého důvodu ale po hádce v rodině a celodenním popíjení alkoholu sedla za volant, to už nedokázala říct...

Ve čtvrtek 8. dubna krátce před půlnocí kontrolovali prostějovští policisté oddělení hlídkové služby v Plumlovské ulici osobní automobil Škoda Fabia a jeho devatenáctiletou řidičku. „Provedenou zkouškou u dívky změřili hodnotu 2,81 promile alkoholu v dechu. Se změřenou hodnotou řidička souhlasila a požití alkoholu před jízdou přiznala. Ke svému jednání dále uvedla, že se toho dne nepohodla s rodinou a alkohol pila už od rána. Přesné množství nedokázala uvést, ale převažovat mělo víno a proloženo mělo být tvrdým alkoholem,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Vzhledem k jejímu stavu ji policisté po provedení nezbytných administrativních úkonů propustili. Samozřejmě ale bez řidičského průkazu a další jízdu jí zakázali. „V pondělí dvanáctého dubna si na obvodní policejní oddělení přišla mimo jiné převzít sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz činnosti,“ uzavřel Kořínek.