„Je nešťastné, že se v Prostějově každý rok mění velká většina týmu.“ To byla jedna z posledních veřejně pronesených slov bývalého trenéra prostějovských Jestřábů Jiřího Šejby. Jak se ukázalo, mělo se jednat nejen o jakési ohlédnutí za předchozími ročníky, ale rovněž o slova prorocká.

Krátce poté totiž začal kolotoč odchodů z jestřábího týmu, který se roztočil do neuvěřitelných otáček. Zatímco však po předchozí sezóně, která dopadla neslavně, se to ještě dalo pochopit – změny a hněv majitele odskákala zejména obrana – po uplynulé sezóně je namístě zdvižené obočí. A to zejména vzhledem k tomu, o jaké hráče už Jestřábi stihli přijít.

Že odejde Dan Vachutka, to se totiž sice dalo čekat, nesplnil očekávání. Ale Tomáš Drtil? René Piegl? Lukáš Žálčík? A další borci? To už překvapilo.

K dnešku Prostějov oznámil (lépe řečeno neoznámil, odtajnili je totiž oficiálně soupeři) sedm odchodů, což znamená čtvrtinu týmu, počítáno včetně hráčů, kteří do ostrých zápasů nezasáhli. Jelikož největší přestupová divočina teprve začne, dá se čekat ještě několik dalších odchodů. Což je nešťastné, tým při větší sehranosti a šířce kádru mohl klidně pomýšlet v další sezóně na 6. místo.

Podobně nešťastná je ale také komunikace klubu. Zatímco jinde se vrhli do oznamování prvních podpisů, případně poděkování teď už bývalým hráčům, v Prostějově je ticho po pěšině. Komunikace směrem k fanouškům? Nulová. Internetové stránky? Tragikomické, poslední aktualita je uvedena z počátku února! Nezbývá než doufat, že blížící se přestupové období nabídne i něco pozitivního.