Na letošní léto je do prostějovského muzea naplánovaná výstava světově uznávaného fotografa Jana Saudka, která nepochybně přitáhne pozornost velkého množství lidí nejen z Prostějova. A i právě váš snímek může být její součástí! Stačí, pokud nám do redakce pošlete fotografické akty.

Na originálním nápadu se totiž výraznou měrou podílí také PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který už sedmý týden v řadě zveřejňuje vybrané fotografie společně s krátkou vizitkou jejich autora. Pro každého, kdo své snímky zašle do redakce, bude připraven katalog Jana Saudka. Výzva je určena všem od úplných amatérů přes studenty fotografie až po zavedené tvůrce.

Tentokrát se představuje člen Spolku prostějovských fotografů Jiří Uvízl. Fotografuje již od začátku sedmdesátých let, jeho hlavním motivem byla vždy krajina, a to zejména ta horská. Později se začal věnovat i krajinnému detailu a v poslední době také portrétu a aktu. Přestože vystudoval Institut výtvarné fotografie, není profesionál. To má dle jeho slov velkou výhodu v maximální svobodě, s níž může přistupovat k volbě tématu i technických úprav. Ze své tvorby on sám vybral snímek spojující půvab nahého ženského těla s krásou přírody.

Výstava bude probíhat od 3. června do 5. září. Své fotografie můžete posílat po celý duben i v květnu.

JIŘÍ UVÍZL (62)

Bydliště: Plumlov

Proč fotím: „Proto, že mne to velmi baví, často se pohybuji v zajímavých lokacích a potkávám při tom zajímavé lidi.“

Vzkaz pro Jana Saudka: „Vaši tvorbu sleduji mnoho let. Přeji stálé zdraví, pevné nervy, optimismus a další skvělé fotografie!“

08 soutez akty