Na letošní léto je do prostějovského muzea naplánovaná výstava světově uznávaného fotografa Jana Saudka, která nepochybně přitáhne pozornost velkého množství lidí nejen z Prostějova. A i právě váš snímek může být její součástí! Stačí, pokud nám do redakce pošlete fotografické akty.

 

Na originálním nápadu se totiž výraznou měrou podílí také PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který už sedmý týden v řadě zveřejňuje vybrané fotografie společně s krátkou vizitkou jejich autora. Pro každého, kdo své snímky zašle do redakce, bude připraven katalog Jana Saudka. Výzva je určena všem od úplných amatérů přes studenty fotografie až po zavedené tvůrce.

Náš jedinečný seriál mapující kvalitní autory fotografických aktů se pomalu chýlí ke konci. Tentokrát představujeme dalšího ze členů Spolku prostějovských fotografů Luboše Čehovského. Ten se kromě aktů ve své tvorbě rovněž zaměřuje zejména na zachycování nejrůznějších přírodních detailů. Rovněž je zástupcem prostějovského regionu v ústředním poradním orgánu Svazu českých fotografů. Své snímky často postprodukčně upravuje tak, aby dosáhl jejich abstraktnějšího vyznění. Do naší přehlídky poslal snímek s námětem koupající se mladé ženy. Podobný motiv přitom v mnoha variantách zpracovávali malíři z řad impresionistů jako například Paul Cézanne či Pierre Auguste Renoir. (mls)

Výstava bude probíhat od 3. června do 5. září. Své fotografie můžete posílat po celý duben i v květnu.

LUBOŠ ČEHOVSKÝ (61)

Bydliště:        Prostějov

Proč fotím:    „Protože mě to baví.“

Vzkaz pro Jana Saudka: „Vaše fotografie se mi líbí a mám je rád.“

 

08 soutez akty