Vstup do jarní části Fortuna:Národní ligy měli prostějovští fotbalisté famózní. Pak sice začal tým Pavla Šustra mírně zpomalovat, ale i přes další domácí ztrátu v sobotu s Chrudimí zůstávají na třetím místě druhé nejvyšší soutěže. Ta je i nadále velice vyrovnaná, na outsidery a favority se příliš nehraje. Nyní čeká eskáčko další těžký soupeř, a to v tabulce čtvrté Ústí nad Labem. Tomu se tato sezóna vcelku daří, navíc to bude utkání o pomyslných „šest“ bodů.

Severočeši mají solidní jarní bilanci. Tedy kromě prvního utkání, kdy dostali pětigólovou nálož od Dukly, a toho posledního, kdy jim o víkendu nadělil trojku Hradec Králové. Předtím svěřenci kouče Davida Jarolíma padli ještě se Žižkovem, díky čemuž tedy zůstávají v pořadí pelotonu za sekáčkem.

Ústí nad Labem má dlouhodobě mírně zápornou bilanci branek. Ovšem i přesto, že jich dosud dalo v průměru méně než jednu na zápas, nachází se v tabulce vysoko. Velkou zásluhu na tom má brankář Marián Tvrdoň, který dosud vychytal 10 nul a je v tomhle směru vůbec nejlepší v celé soutěži. Michalu Bílkovi i díky tomu na pozici nejčastějšího střelce Ústí stačí tři branky.

Také Severočeši jdou stejně jako eskáčko cestou velmi mladého kádru. V týmu nemá po odchodu Jana Peterky jediného třicátníka. Stejně jako jinde i Ústí nad Labem disponuje mnoha hráči z ciziny, v celku má zástupce Německa, Francie a Nigérie. Nejvíce prostoru však dostávají záložníci Bílek s Proškem a útočník Kušej.

Prostějov každopádně nečeká nic lehkého. Jak se se soupeřem popasuje? To zjistíme v pátek 30. dubna od 14.30 hodin, utkání bude vysílat ČT SPORT. Takže prostějovský divák sice nemůže do hlediště, ale letos již potřetí může vidět svůj tým živě v celostátní televizi.