Opravdu trefně popsal uzavřenou sezónu kapitán BK Olomoucko František Váňa, když konstatoval, že ligový ročník se nepovedl, jednotliví hráči se přesto basketbalově posunuli. Tým byl plný nadějných mladíků z nastupující generace, jejichž čas teprve přijde. Až nečekaně brzy získali role důležitých hráčů a museli hrát dlouhé minuty v ostrých zápasech. Nadšení a nebojácní. Ovšem bez zkušeností, což se ve výsledcích odrazilo.

Jeden z nejmladších kádrů v Kooperativa NBL byl konkurenceschopný, řadu utkání prohrál velice těšně. V koncovkách duelů, kde právě zkušenosti basketbalistům scházely. Byla z toho dlouhá série porážek, po níž tým padl až na ligové dno. V této fázi sezóny se ale ukázala přednost mládí. Prohry dokázala kabina opakovaně házet za hlavu a pokaždé vstupovala sestava do dalšího střetnutí s myšlenkami na vítězství. Odměna přišla v nadstavbové skupině A2. V pěti zápasech se hráči radovali. Na postup do vyřazovací části to nestačilo, ukázalo se ale, že tréninková dřina nebyla zbytečná.

BK Olomoucko nakonec obsadil v lize jedenácté místo, což je zklamání. Klub věřil, že si zahraje vyřazovací část soutěže, to se nepodařilo. Pro jednotlivé hráče šlo i tak o zlomovou sezónu. František Váňa a David Pekárek klepou na bránu reprezentace, výrazné zlepšení zaznamenali sourozenci Adam a Erik Klepačovi, Dominik Štěpán, Jan Trávníček, Pavel Dohnal nebo Jakub Rytíř či Lukáš Sychra. Především nedávní junioři můžou na neúspěšnou sezónu jednou vzpomínat v dobrém. Jako na start úspěšné ligové kariéry.