Další kvalitní výsledek v probíhající sezoně uhrál prostějovský tenista Vít Kopřiva na challengeru v Praze. Přes Ukrajince Marčenka a Madena z Německa postoupil do čtvrtfinále, v něm ale nestačil na Michaela Vrbenského. Prohrál ve dvou setech, což mu na chvíli pokazilo náladu.

„Kvůli poslednímu zápasu se mi vše hodnotí špatně. Turnaj to byl dobrý, ale za poslední předvedený výkon jsem si postoupit do semifinále nezasloužil,“ popsal své rozporuplné pocity Kopřiva.

První sada měla zcela jasný průběh. Vrbenský připravil zkušenějšího krajana dvakrát o servis a povolil mu jen jediný gem. Do druhého setu vstoupil lépe Kopřiva, který rychle vedl 2:0. Svůj brejk ale nepotvrdil a po čtyřech hrách bylo srovnáno. Za stavu 3:3 nezužitkoval Vrbenský na příjmu rovnou čtyři brejkboly, o dva gemy později už se ale blýskl brejkem čistou hrou a duel následně doservíroval. „Den volna před utkáním mi mohl pomoci, ale paradoxně to nebylo dobré. Nezvládl jsem to v hlavě,“ uznal Kopřiva.

Hned v prvním kole vypadl Zdeněk Kolář s nasazeným Indem Nagalem. Jiří Lehečka nejprve zvládl utkání s Rusem Safiullinem, v dalším třísetovém střetnutí už ale nestačil na zkušeného Otteho z Německa. 

MUŽI

Praha – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Nagal (8-Indie) 2:6, 4:6; Kopřiva – Marčenko (Ukrajina) 6:2, 6:7, 7:6; Lehečka – Safiullin (Rusko) 4:6, 6:3, 7:6. 2. kolo: Lehečka – Otte (Německo) 1:6, 6:3, 3:6; Kopřiva – Maden (Německo) 4:6, 6:4, 6:1. Čtvrtfinále: Kopřiva – Vrbenský 1:6, 4:6.