Tenhle kousek se pořádně prodraží. A peníze na něj zatím nejsou. Řeč je o úseku cyklostezky v Okružní ulici vedoucí kolem areálu staré nemocnice. Její cena by se mohla vyšplhat až na 13 milionů korun. Důvodem jsou potřebné úpravy přilehající silnice.

Už je tomu více jak rok, co město dokončilo cyklostezku vedoucí od křižovatky v Dolní ulici přes sídliště Šárka kolem OC Kaufland až po křižovatku s Lidickou ulicí. Zde se však celá záležitost zasekla. Stále se ji nepovedlo napojit na další úsek začínající v Okružní od křižovatky s Brněnskou ulicí. Důvodem je potřebná změna sklonu a snížení vedlejší silnice. To vše kvůli odvodu dešťových vod, které by jinak mohly ohrozit sousední nemovitosti.

„Na prodloužení cyklostezky je vypracována projektová dokumentace a je i stavebně povoleno. Řeší se financování z dotací. Akce bude finančně náročná z důvodu změny nivelety sousední komunikace,“ reagoval aktuálně na dotaz Večerníku náměstek prostějovského primátora odpovědný za investice Jiří Rozehnal.

V souvislosti se zmiňovanou cyklostezkou jsme se rovněž setkali s podnětem ohledně nedostatku odpadkových košů v jejím okolí. „Od křižovatky v Dolní ulici až po tu s Lidickou ulicí jsem napočítal pouze tři koše, což mi vzhledem k tomu, že tu kromě cyklostezky vede i chodník a projde tudy dost lidí, přijde málo. Nikoliv náhodou jsou koše často přeplněné,“ upozornil obyvatel sídliště. Podobný podnět však město zatím neřešilo. „Počet odpadkových košů je v souladu s normami. Nezaznamenali jsme požadavek na doplnění. Pokud si občané požádají a majitelé okolních pozemků budou souhlasit s jejich umístěním, můžeme je doplnit,“ zareagoval Jiří Rozehal.