Každá ztráta lidského života bolí, obzvláště ty nejbližší. Proč si ho ale dobrovolně vzal věkem poměrně mladý Miroslav K., to nikdo v Přemyslovicích nemůže pochopit, natož aby se s tím vyrovnal. Mezi lidmi velice oblíbený člen místního mysliveckého sdružení se v sobotu 8. května zastřelil legálně drženou zbraní.

Loveckou kulovnici si přiložil k hlavě a... prásk! Ani ne jednačtyřicetiletý muž po sobě zanechal tři děti ve věku od deseti do šestnácti let...

Předminulou sobotu se v obci na Prostějovsku stala politováníhodná tragédie, Přemyslovicemi doslova otřásla sebevražda. Ve svém domě byl nalezen bez známek života otec tří dětí Miroslav K., známý mimo jiné jako zdejší myslivec. Nikdo přitom nechápe, proč si tak pohodový člověk sáhl na život...

„Mohu potvrdit, že šetříme okolnosti násilné smrti v obci na Konicku. V současnosti nic nenasvědčuje cizímu zavinění. K bližším okolnostem se s ohledem na pozůstalé vyjadřovat nebudeme,“ odpověděl velice stručně na dotaz Večerníku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Podle našich informací si muž kulovnicí prostřelil hlavu. „Znal jsem dlouhá desetiletí jeho tátu, Miroslava přímo osobně nikoliv. Ano, vyptával jsem se kolegů myslivců na tuto tragédii, ale nikdo o ní nechce mluvit. Lidé vůbec netuší, proč to udělal. Takže o důvodech, proč si sáhl na život, můžeme všichni jen spekulovat,“ konstatoval smutně pro Večerník Jiří Procházka, jednatel Okresního mysliveckého sdružení v Prostějově.

Nad sebevraždou oblíbeného člověka nechápavě kroutí hlavou i lidé přímo z Přemyslovic. „Určitě jsem Miroslava znal, myslivost a všechno okolo ní jej velmi bavilo. Byl to milý člověk, o to více mě mrzí, že si vzal život. O důvodech spekulovat nechci a ani je neznám. Lidi tady mluví o osobních problémech, ale nikdo neví, co měl přesně za nesnáze. Pokud vím, tak má tři děti, z toho jedno z prvního manželství,“ sdělil Večerníku představitel obce, který si však nepřál zveřejnit jméno.

„Je to šílená rodinná tragédie. Špatně se mi o tom hovoří i proto, že jsem Mirka osobně znala. Byl to naprosto pohodový a veselý člověk, do kterého by nikdo neřekl, že udělá něco takového,“ pronesla smutně přemyslovická starostka Iveta Pořízková.

O smrti oblíbeného kamaráda a souseda se spoluobčané odmítají bavit, o čemž se Večerník přesvědčil uplynulou sobotu. „Nešťárejte do toho, je to záležitost rodiny. A vyšetřuje to kriminálka, tak ta třeba objasní, proč si to udělal,“ pronesl trochu podrážděně muž ze sousedství, kde se stala tragédie.