Point covid přežil! Členové prostějovského divadelního souboru už to nemohli vydržet a v květnu restartovali svoji v pořadí už 16. sezónu. Vzhledem ke stále přetrvávajícím omezením však museli své působení přenést na internet...

Květnový program Point zahájil koncertem prostějovské kapely Majestico Muzikus hrající své i převzaté písně v rozmezí od české pop music až po hard rock. Uplynulou středu 12. května pak jeho členové sehráli reprízu představení o postupném přesunu života z reálného světa na monitory obrazovek Miluju svůj mobil. Tento fakt zaujal pozornost známého portálu o ochotnickém divadle Amatérská scéna. Díky tomu vznikl se členy divadla obsáhlý on-line rozhovor mapující historii i současnost tohoto prostějovského fenoménu, z něhož vyšla řada profesionálních divadelníků.

Kabaret bude!

Hodně hořkou pachuť musí mít pro amatérské divadelníky uplynulá sezóna. Prakticky totiž neproběhla. I tak se ale prostějovské Divadlo Point rozhodlo, že se s ní důstojně rozloučí. A to tak, jak to umí nejlépe, tedy vtipnými scénkami s cílem pobavit diváka a podráždit jeho bránici. Na nadcházející pátek 21. května od 19:00 hodin Point chystá on-line přenos z tradičního Zhasínání světel. „Diváci se mohou těšit na náš tradiční kabaret, prostřednictvím něhož se rozloučíme se sezónou a zároveň přivítáme lepší časy. Vystoupí v něm členové divadélka Domeček, což je pointový divadelní sitcom,“ navnadil Aleš Procházka, principál souboru. „Všechny postavy, jež tam vystupují, jsme nechali několikrát zemřít a zase vrátit do hry. Pokaždé je to překvapivé. Uvidíme, jak se členové Domečku vypořádali s koronavirovou krizí,“ konstatuje k programu.

Na podzim chystá Point inscenaci hry známého autora seriálu Most Petra Kolečka. „Půjde o komedii Britney goes to heaven parodující umělý svět reality show. Hra rozhodně nepojednává pouze o životních problémech zpěvačky Britney Spears,“ nastínil Procházka.

V prázdninové pauze se všichni fanoušci Divadla Point mohou těšit na 16. ročník filmového tábora, který se už po šestnácté bude konat v Sobotíně. „Není vyloučeno, že to letos bude naposled,“ řekl Aleš Procházka.