Tomu se říká hrdina všedního dne! Obrovský dým valící se na začátku Krasické ulice poblíž prostějovského aquaparku vzbudil pozornost muže projíždějícího místem na kole. Ten svojí pohotovostí a obětavostí zabránil šíření požáru, který vznikl na zahradě jednoho ze zdejších domů. Reálně přitom hrozilo, že od něj chytne sousední nemovitost.

 

K požáru došlo v úterý 11. května zhruba o půl druhé na rohu ulic Dr. Uhra a Krasická. Dým byl jasně patrný i v blízké Krasické ulici. Cyklista přispěchal na pomoc a s jeho pomocí se požár podařilo dostat pod kontrolu. „Kdyby nepomohl, tak by oheň vzal celou vrchní část našeho domu. Chtěla bych mu moc poděkovat. Nemohli jsme tak učinit osobně, pán totiž stihl odjet. Budeme rádi, když se ozve,“ vyzvala hrdinu přes Večerník Ilona Bulejková.

Díky včasnému zásahu k požáru ani nemuseli vyjíždět hasiči. „Naše jednotky na místo nevyjížděly, protože byl požár zdolán ještě před ohlášením události. Na místo dojel pouze vyšetřovatel, který nyní zjišťuje výši škody i příčinu požáru,“ prozradila nám tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.