Za první republiky sloužila jako hodinový hotel, ovšem nyní už budova na rohu Husova náměstí a ulice Předina v Prostějově desítky let chátrá. Po listopadu 1989 ji v restitučním řízení získala majitelka žijící v Olomouci. Během posledních patnácti let na četné výzvy stavebního úřadu provedla několik bezpečnostních úprav, protože padající omítka, cihly, a dokonce části střechy doslova a do písmene padaly kolemjdoucím na hlavy. Nemovitost je nyní v dezolátním stavu a tak znovu zasáhl stavební úřad.

Situace kolem budovy v havarijním stavu se probírala i na zastupitelstvu v úterý 20. dubna. Právě na prostějovské komunální politiky se totiž obrací lidé hlavně z Husova náměstí, kteří požadují okamžitou nápravu nebezpečného stavu nemovitosti.

„Co se týká objektu v ulici Předina, tak stavební úřad je s majitelkou v kontaktu. V minulosti totiž nebyly některé naše příkazy ohledně zabezpečovacích prací splněny, takže majitelka dostala pokutu. Nyní už ale určitě pochopila, jak se situace s její nemovitostí vyvíjí. A pokud má stavební úřad správné informace, tak tato paní má na nemovitost kupce. Takže předpokládám, že nový majitel budovu brzy zrekonstruuje nebo zbourá,“ informoval zastupitele Jan Košťál, vedoucí odboru stavebního úřadu Magistrátu statutárního města Prostějova.