Další bolesti zad zastavily prostějovského tenistu Jiřího Veselého na turnaji v portugalském Oerias už ve 2. kole. Jednička TK Agrofert i daviscupové reprezentace ČR musela ve druhém setu předčasně ukončit utkání s Hugem Dellienem z Bolívie.

Nejvýše nasazený hráč vstoupil do zápasu dobře, když jako první prorazil v pátém gemu soupeřovo podání, poté už se ale trápil. Vlastní servis ztratil čistou hrou, při dalším spáchal dokonce tři dvojchyby. Vinou bolavých zad nedokázal prostějovský tenista vkládat do servisu patřičnou razanci a po soupeřově brejku ve druhé sadě se Veselý rozhodl zápas ukončit. „Nechtěl jsem riskovat, že se zranění zhorší. Záda limitovala můj pohyb, nemohl jsem do úderů dát velkou sílu. Nedalo se nic dělat,“ posteskl si Veselý.

S Romanem Jebavým přesto absolvoval dvě utkání ve čtyřhře. Ve čtvrtfinále český pár prohrál s francouzským duem Sadio Doumbia, Fabien Reboul v supertiebreaku. „Debl není tak náročný, zkusil jsem to. Škoda koncovky. Vedli jsme 4:1, vypadalo to nadějně,“ litoval porážky Veselý.

 

MUŽI

Oeiras – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (1) – Grenier (Francie) 6:4, 7:6. 2. kolo: Veselý – Dellien (Bolívie) 3:6, 3:4 skreč.

Jablonec nad Nisou – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (1) – Svrčina 7:5, 3:6, 6:1, Sachko (8) – Siniakov 4:6, 6:3, 6:4. 2. kolo: Lehečka – Krumich 6:2, 6:3, Sachko – Durasovič (Norsko) 6:4, 6:3. Čtvrtfinále: Lehečka – Rikl   Sachko – Draper (Velká Británie)