Život se nám jakžtakž vrací do normálu a tak se také obecně města a obce zahušťují lidmi a automobily. No a hned u aut bych se zastavil v souvislosti s opětovnou instalací radarů do města...

Nemám důvod ani potřebu řešit, kolik se za to bude platit, naopak jsem zastáncem jejich brzké instalace. Jsme totiž zase svědky jízd, kdy zůstává rozum stát, a je fakt, že se nám po městě prohánějí v autech smažky, opilci a rádoby důležitníci ve velkých SUV kárách. Padesátka je pro některé jen číslo a to není dobře ani pro chodce, ani pro cyklisty, kteří nám již také vyrážejí všude. Takže jen houšť a radarů klidně více.

Když už jsem zmínil cyklisty, ti už také začínají být „ve formě“ a opětovně nám drandí po chodnících. Někdy se dokonce diví, že po nich chodí chodci, jsou schopní na ně zvonit, případně pořvávat. Asi zase možná brzy přijde období pokut a řešení ve správním řízení.

Represe má na starost, jak známo, městská policie. V kontextu s tím se sluší zmínit, že, má nového šéfa, a to jejího dlouholetého pracovníka Libora Šebestíka. Dotyčného znám a vím z vlastní zkušenosti, že pozice zástupce je asi ta nejnevděčnější, protože takový člověk je tlačen i drbán podřízenými a občas to schytá od svého šéfa. Takže mu přeji mnoho úspěchů jako té hlavě nejvyšší, také mu přeji, ať si vybere dobrého zástupce a ať může fungovat v normálních časech a řešit jen necovidové problémy.

Očkování je v boji s covidem aktuálně asi nejlepší způsob boje a jsem rád, že tu máme velké očkovací centrum a že se tak zase alespoň nějakým způsobem zužitkuje naše „Kasko“. Je to záslužná činnost ode všech, kteří se na očkování podílejí. A až jednou tahle hloupá doba pomine, tak si snad konečně „Kasko“ opravíme a zažijeme tam zase plesy, koncerty, herecké výkony známých hvězd a podobně. Plesy v „Kasku“ známe především povětšinou ty maturitní a bohužel již druhým rokem je tato událost de facto zrušena. Domnívám se, že je to velká škoda. Maturanti jsou biti na všech frontách a nezbyla jim ani tahle jediná radost, tedy možnost se proskočit, popít něco na baru a pak si „zabékat“ pod pódiem se „svojí“ kapelou. Je mi maturantů líto i z tohoto důvodu. Proto doufám, že se dočkají alespoň nějakého slavnostního konce a maturitní vysvědčení nebudeme muset předávat po chodbách skoro ilegálně, ale v případě Prostějova na naší krásné radnici. K tomu nám dopomáhej Bůh a ministr zdravotnictví.

A když jsme tak u tohoto resortu. I naše město mělo svého ministra zdravotnictví a mně se kapku nelíbí, jak do něj bylo ze všech stran trefováno. Všichni byli najednou odborníci na covid, opatření, restrikce atd., ale on byl ten, kdo dal hlavu na špalek. Těm všeumělům, kteří ho kritizovali, asi vůbec nedošlo, že byl jen jednou figurkou na velké šachovnici, a i když to vypadalo, že je figurou silnou, ani silná figura ve hře šachové sama nic nevybojuje. Takže se domnívám, že se sluší spíše mu poděkovat a ne ho jen hanět, protože, jak se říká ve fotbalové hantýrce, „byly tam i světlé momenty a akce“.

A teď přejdu do utajení. Kdysi někde u nás ve státě něco bouchlo a po dlouhé době se něco odhalilo a je z toho průšvih jako mraky. Z jistých velkých domů v různých státech jsou vypovídáni lidé, máme tady slovní přestřelky každého proti každému a já si tak říkám, že jestli opravdu takhle velký průšvih způsobili dva nešikovní jedinci ve stylu Pata a Mata, tak jsem rád, že tady máme agenta 007, který nikdy nic nepokazil a jemuž všechno vždy bouchlo tam, kde mělo. Již se těším, že se na něj zase mrknu v televizi...