Minulostí se pomalu stává ročník 2020/2021 FORTUNA:Národní ligy. Před sebou máme ještě poslední kolo, v němž na hráče 1.SK Prostějov čeká cesta do Blanska, které je ze soupeřů druhé nejvyšší soutěže pro eskáčko vůbec tím nejbližším.

Karty jsou předem jasně rozdány. Favoritem zápasu je výběr kouče Pavla Šustra, který už ví, že skončí na třetím místě. Naopak u Blanska je rovněž jisté, že půjde hned po ročním působení mez profesionály níže. Už dříve totiž klub z Jihomoravského kraje oznámil, že z ekonomických důvodů ani nebude usilovat o udělení potřebné licence. Tato zpráva měla vzápětí dosah na sportovní výsledky, a tým nakonec bude společně s Vyšehradem sestupovat „řádnou cestou“, neboť jistojistě skončí předposlední.

Obě mužstva si tak půjdou především zahrát. Tři body a prémie jsou ale dostatečnou motivací pro každého. Blansko už v zimní přípravě Prostějovu ukázalo, že umí být hodně nepříjemné. V generálce před jarní částí soutěže se týmy rozešly smírně. Tou dobou byl tým na 12. místě tabulky a změnil trenéra. Za v Prostějově dobře známého Oldřicha Machalu přišel Martin Pulpit.

Zprvu se přitom zdálo, že léčba známého kouče zabere. Z prvních pěti kol pod jeh vedením celek vyválčil dvě výhry a dvě remízy. Dokonce obral o body Líšeň. Pak ale přišly porážky včetně důležité ztráty s Táborskem. A výsledky šly dolů. I s vědomím problémů v zákulisí.

A ještě jedna věc je ve hře. Pokud by Prostějov uhrál alespoň remízu, stane se rekordmanem v počtu zvládnutých zápasů venku. A hlavně týmem, který by v zápasech na půdě soupeře za celou sezónu ani jednou neprohrál! Utkání začne v neděli 30. května od 15.00 hodin na blanenském stadionu. A Večerník bude u toho!