Hned ve dvou případech na sebe narazí české tenistky v úvodu tenisového Roland Garros. Barbora Krejčíková si zahraje s Kristýnou Plíškovou a Kateřina Siniaková nastoupí proti Marii Bouzkové. Další derby navíc hrozí ve 3. kole, kde na devátou nasazenou Karolínu Plíškovou může narazit turnajová osmnáctka Karolína Muchová. Ta soutěž zahájí s Němkou Andreou Petkovicovou.

„Hrát proti krajance je vždy nepříjemné. V Paříži to bude o to horší, že se jedná o grandslam, který vždy patří k vrcholům sezóny,“ shodují se české tenistky. „Jedinou výhodou je jistota, že do dalšího kola postoupí Češka.“
Zajímavý los má Petra Kvitová. První soupeřka je z kvalifikace, ve 3. kole to ovšem papírově vypadá na Serenu Williamsovou. Takový souboj by jistě patřil k ozdobám prvního týdne French Open.
Hodně těžkého soupeře vyfasoval Jiří Veselý, jediný český zástupce v mužské dvouhře. Narazí na třiadvacátého nasazeného Karena Chačanova. Pokud by postoupil až do 4. kola, byl by jeho soupeřem pravděpodobně Němec Alexander Zverev. „Bude to těžké, ale dopředu se vzdávat nebudu,“ uvedl Veselý.