Pracovat na mladých hráčích a posouvat je dál, tak s tímhle cílem vstoupilo 1.SK Prostějov přinejmenším do končící sezóny. Jak se přitom ukazuje, nebyl to cíl nijak přemrštěný. A navíc se Prostějovu pomalu začíná tato snaha vracet. Klub nyní teoreticky mohou proslavit hned tři hráči. Útočníci Tomáš Zlatohlávek s Davidem Píchalem a ofenzivní záložník David Jurásek jsou totiž náhradníky reprezentace České republiky U21 pro blížící se kemp.

„Budu čekat, jestli se něco stane. Určitě jsem ale rád za každou pozvánku do reprezentace. Je to pro mě velká čest,“ mne si ruce Tomáš Zlatohlávek. Pro něj jde přitom o první kompletní sezónu v profesionální soutěži. „Myslím si, že mi to určitě pomohlo. Odehrál jsem zápasy, hrál jsem od začátku, naskakoval jsem do zápasů, podařilo se střílet branky i připsat nějaké asistence. Myslím si, že mi prostějovský půlrok hodně pomohl. Už jen to, že mě trenér Šustr vzal,“ dodává hráč.

Spokojeností se pochopitelně netajil ani kouč Pavel Šustr, pod jehož vedením lavičky měli možnost všichni tři hráči pravidelně hrát. „Jsem hlavně rád za ty kluky, je to určité odměnění jejich práce. Je vidět, že podávají výkony, že zaujmou i reprezentační trenéry. Samozřejmě záleží, jak to uchopí. Buď to vezmou jako motivaci, že jsou jen náhradníci a chtějí dál. Pokud to ale vezmou jako uspokojení, nijak jim to nepomůže,“ řekl pro Večerník. „Všichni prochází obdobím adaptace na mužský fotbal. Druhá liga je strašně bojovná, soubojová, pracná, je to obrovský rozdíl mezi dorosteneckým fotbalem a touto hrou. Věřím hlavně tomu, že jsme pořád schopní je posouvat dál,“ dodal.

Trojice Prostějovanů nyní musí čekat, zda se z nominovaných někdo omluví. Pokud by se tak stalo, čekal by je tento týden čtyřdenní kemp v Hluboké nad Vltavou.