Do akce Noc kostelů se jako vždy zapojil také kostel svatého Cyrila a Metoděje v Brněnské ulici v Prostějově. Program zde probíhal v mnohem „štíhlejší“ formě než v předcházejících ročnících Noci kostelů. Přesto se během tří hodin mohli lidé dozvědět spoustu zajímavých informací, prohlédnout si celý svatostánek včetně věže a nedávno zrekonstruovaného paxu.

 

 

„Náš program je na rozdíl od předchozích let trošku omezenější, protože jsme do poslední chvíle nevěděli, jestli covidová situace vůbec dovolí Noc kostelů uspořádat. Každopádně jako vždy umožňujeme návštěvníkům prohlídku celého kostela, vystoupí dvojice muzikantů za doprovodu kláves a saxofonu a akci ukončíme v devět hodin večer modlitbou za Boží pomoc. Bohužel se nám nepodařilo uskutečnit vystoupení country hudebníků, takže snad až zase za rok,“ sdělila Večerníku Zuzana Bartošová, prostějovská zastupitelka a patronka tohoto svatostánku v Brněnské ulici.

Také v tomto kostele si Večerník povšiml chabé účasti návštěvníků. „Také já jsem očekávala mnohem větší zájem. Myslím si, že se lidé stále bojí účastnit se větších společenských akcí, protože stále myslí na nebezpečí nákazy. Anebo za ten rok naprosto zpohodlněli. Je ale dobře, že jsme dodrželi tradici a kostel otevřeli, aby se lidé dokázali alespoň trošku povznést, vědět, co se děje venku a začít po dlouhé době zase žít,“ uvedla Zuzana Bartošová.