Pohodová neděle, nebe bez mráčku a atmosféra navozující prázdniny. Přesně za takové konstelace vystoupil v neděli odpoledne Václav Lebeda, známější jako Voxel, v autokempu Žralok.

Devětadvacetiletý zpěvák a kytarista s sebou přivezl nejen řadu svých hitů, ale zejména dobrou náladu. Hned ukázal, že si sám ze sebe rád dělá srandu. Stejně tak i z diváků. Večerník ale nechyběl.

 „Nemám zde kapelu, potřebuji teda, až takhle bouchnu do kytary, abyste tleskli. Většinou je to průser…,“ konstatoval. „A ano, i tady to tak je,“ smál se při prvním pokusu. Brzy si mladý hudebník obecenstvo získal. Zahrál řadu písní ze svých alb, třeba z prvního alba V síti. Nechyběly písně Zejtra je taky den, Trip nebo Na vlně. Tři písně pak zazpíval spolu se svou manželkou Marií. Jedna z nich byla i o jejich vztahu, který – podle slov zpěváka – prošel během koronavirové partnerské „ponorky“ nemalou zkouškou. Nyní si z toho ale manželé dokáží dělat na pódiu legraci. Jindy ale zahrál na veselejší notu. „Tohle jsme zpívali s mým úspěšnějším a plešatějším kamarádem, který se jmenuje Pokáč. Je to písnička o chorobném odkládání povinností na příští dny, týdny, případně reinkarnace,“ oznámil publiku, které se v průběhu koncertu rozrostlo. Úspěch pak sklidil také „Neoficiální reklamou na dovolenou v České republice“. I když kdoví, kolik lidí skutečně vyrazí místo do zahraničí do Bruntálu, Českého Brodu nebo Postoloprt, kam singlem zval.
Zpěvák a muzikant Voxel se nakonec dočkal potlesku a jásotu. Ne poprvé, na české hudební scéně už není nováčkem, bodoval třeba v anketě Zlatý slavík a jeho písnička U nás v ulici je často hraným hitem. Ostatně na YouTube má už přes 13 milionů zhlédnutí. Optimisticky jako právě tato píseň, kterou Voxel zakončil vystoupení, sám taky vystupoval. A i tím si získal rychle přízeň publika. „Bylo to výborné, vynikající, po covidové době se konečně zase něco vyvedlo. Se zpěvákem Voxelem, s ním už se známe dlouho. Bylo to rozhodně pěkné. Ale mohlo být více lidí,“ konstatoval s úsměvem Zdeněk Doležal, jeden z mnoha posluchačů.