Už podruhé za sebou nepozná extraliga družstev mužů v boxu ČR svého vítěze ani další medailisty. Stejně jako loni byla totiž kvůli koronaviru zrušena, rovněž aktuální ročník soutěže 2020/21 tak zůstane nedokončen.

Rozhodnutí padlo na posledním zasedání Výkonného výboru České boxerské asociace. Původně sice existoval plán, že by se po odstoupení dvou týmů z pěti zúčastněných uskutečnil aspoň jednorázový turnaj tří zbylých klubů na jednom místě o rozdělení cenných kovů. Ale tahle vize nakonec vzala za své a z důvodu přetrvávajících hygienických opatření proti šíření nemoci covid-19 byla elitní tuzemská liga boxerů takzvaně odpískána.

Připomeňme, že borci BC DTJ Prostějov do její započaté sezóny vstoupili loni v září domácím vítězstvím 10:6 nad Plzní, poté podlehli zkraje října v Děčíně 4:10. Následně byla extraliga přerušena vinou nástupu druhé vlny covidu, na niž v prosinci navázala ještě horší vlna třetí. Zápasový program se neustále odkládal, nad osudem soutěže se vznášely čím dál větší otazníky. Až je zodpovědělo definitivní zrušení, čímž hanácký mančaft opět přišel o možnost obhajoby mistrovského titulu z roku 2019.

Pozitivní zprávou naopak je, že prostějovská rohovnická mládež mohla od pondělí 24. května oficiálně restartovat společnou přípravu ve vnitřních prostorách své klubové tělocvičny v areálu Dělnické tělocvičné jednoty v Krasické ulici. Intenzivní dřinu boxerek i boxerů BC na prvním tréninku dokonce snímaly i televizní kamery. Nejbližším českým turnajem s účastí hanáckého oddílu bude 26. června zahajovací kolo Oblastní soutěže Jihomoravské oblasti v Lipníku nad Bečvou. Trénovat se pak bude přes celé léto bez obvyklé prázdninové pauzy, neboť po dlouhých měsících mimo normální přípravu je potřeba dohnat nabrané manko.