Celkově bezmála šest milionů korun zaplatí magistrát za rekonstrukci celé žešovské ulice v severní lokalitě této příměstské části. Stavbaři se zde pustí do rekonstrukce komunikace, chodníku a vybudují nové veřejné osvětlení. A přibydou rovněž nové parkovací plochy.

„Obyvatelé této místní části města se dočkají rekonstrukce stávající místní ulice. Jedná se o rekonstrukci komunikace, která je nově navržena o šířce 3,5 metru. Dále budou rekonstruovány chodníky a vjezdy, vzniknou nová podélná parkovací stání, přeloženo bude stávající veřejné osvětlení ve staré zástavbě a nové veřejné osvětlení v nové zástavbě v severní lokalitě Žešova mezi hlavní ulicí a výpadovkou na Prostějov,“ vysvětlil náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Nejvýhodnější nabídku na městskou zakázku předložila pražská stavební společnost. Výše cenové nabídky činí 5,9 milionu korun, z toho 2,88 milionu jde na první etapu v roce 2021. „Realizace této investiční akce bude částečně financována z prostředků města vyčleněných osadnímu výboru místní části Žešov. V rozpočtu města Prostějova pro letošní rok nejsou na tuto investiční akci schváleny žádné finanční prostředky. Radní proto doporučují zastupitelům navrhované finance odsouhlasit, aby mohla být uzavřena smlouva o dílo a akce mohla začít,“ prozradil Rozehnal.