Páteční podvečer nebyl ve znamení pouhého fotbalového utkání. Už před úvodním výkopem i během celého duelu se konala veřejná sbírka na podporu organizace Nábor hrdinů. Tato organizace se zaměřuje na nábor dobrovolných dárců kostní dřeně, která je životně důležitá pro boj s leukémií. Zatímco se během utkání do veřejné sbírky zapojili přítomní fanoušci v rámci dobrovolného vstupného, po konci zápasu se zapojili i hráči, kteří společně s dobrovolnicí Leonou Koláčkovou natočili společné video s pozvánkou k registraci nových dárců. Tento videozáznam bude v nejbližších dnech představen na sociálních sítích.

Do kasičky u vstupného před areálem přispěla drtivá většina přítomných fanoušků, domácích hráčů i pracovníků v místním kiosku. „Celkově se nám podařilo vybrat pět tisíc korun, které nyní poputují do organizace Nábor hrdinů. Pevně věříme, že jim i tato finanční podpora pomůže v další činnosti. Obrovské poděkování patří všem, kteří se do této akce zapojili. Velké poděkování patří také hráčům, že vyjádřili podporu i vytvořením klipu,“ prozradil předseda Čechovic Josef Sklenář.

Na vytvoření této charitativní akce příliš času nebylo, přesto se však akce dá považovat za úspěšnou. „Nápad se zrodil až během této středy, kdy jsem s Leonou mluvil. Po tréninku jsem s touto myšlenkou seznámil kluky i vedení klubu, kteří to jednohlasně podpořili. Během čtvrtečního dne jsme tak vše připravili a jsem rád, že se nám to podařilo. Pevně věřím, že to bude ku prospěchu věci,“ přidal svůj pohled také jeden z hlavních organizátorů a hlavní kouč Čechovic Lukáš Koláček.

Celkově se navíc jednalo o první takovou akci v rámci této organizace na Moravě. „Všechny pořádané akce zatím probíhaly v Čechách a mám obrovskou radost, že se podařila uspořádat také na Moravě. Musím ze srdce poděkovat celému čechovickému klubu za zápal pro dobrou věc, speciální poděkování směřuje hráčům, kteří i v čele s Lukášem Koláčkem neváhali a před kamerou natočili pozvánku na náborovou akci v Olomouci, jež se uskuteční 22. června. Když jsem popisovala hlavní organizátorce, co tady vzniklo, tak brečela dojetím, to je opravdu neskutečné,“ hlásila rozechvělým hlasem dobrovolnice této organizace Leona Koláčková.

NÁBOR HRDINŮ