Opožděného začátku závodního ročníku 2021 se konečně dočkali vyznavači raftingu z celé ČR včetně Raft teamu Tomi-Remont Prostějov. Jeho posádky tří různých kategorií obsazovaly v Roudnici nad Labem vesměs medailové pozice a často braly i zlato za triumfy.

V R6 (šestimístné čluny) se na Labi konalo mistrovství republiky. Ženský tým TR OMEGA Tygříci ovládl sobotní slalom i nedělní sprint, zatímco mužská loď TR ZUBR vybojovala ve slalomu bronz a ve sprintu stříbro.

V R4 (čtyřmístné čluny) byl na programu Český pohár současně konaný coby jeden z dílů Evropského poháru. Ženy TR OMEGA Tygříci dominovaly slalomu i sprintu, dohromady tak braly čtyři zlata! Mezi muži skončili TR HIKO první a třetí, zatímco TR ZUBR třetí a druzí. Podobně bezkonkurenční jako ženy byli rovněž veteráni TR MASTERS, kteří zvítězili v obou disciplínách.

„Všichni byli hlavně rádi, že se po těch dlouhých měsících zákazů konečně mohlo znovu závodit. Byznys s rouškami a respirátory vystřídalo sportování, i když úplně normální situace už se asi nikdy nevrátí. Našim posádkám se v úvodu sezóny každopádně dařilo, jsme spokojení. Snad už teď budou soutěže pokračovat dál podle upravené termínové listiny,“ řekl Večerníku raftový kapitán Tomi-Remont Prostějov Zbyněk Netopil.

Zmíněná termínovka nyní přinese klání v Českém Vrbném (19. a 20. června, řeka Vltava) a po prázdninové pauze následně další závody, včetně některých přeložených z původních jarních termínů: Praha Troja (21. a 22. srpna, Vltava), Lipno (28. a 29. srpna, Vltava), Želiv (11. a 12. září, Trnávka) a ještě jednou Želiv (25. září, Trnávka). „Největší škoda je, že letos přijdeme o některé klasické sjezdy, například v obávaných Čertových proudech. Ale bohužel s tím nic nenaděláme a většina je ráda i za to, co v současné situaci lze uskutečnit,“ povzdechl si Netopil. 

 

VÝSLEDKY ZÁVODŮ V ROUDNICI NAD LABEM

MISTROVSTVÍ REPUBLIKY R6

Muži slalom: 3. TR ZUBR (Hric, Daněk, Kabrhel, Hajský, Lisický, Pospíšil)

Muži sprint: 2. TR ZUBR (Hric, Daněk, Kabrhel, Hajský, Lisický, Pospíšil)

Ženy slalom: 1. TR OMEGA Tygříci (Bauerová, Kratochvílová, Procházková, Vacíková, Valtrová, Vandasová)

Ženy sprint: 1. TR OMEGA Tygříci (Bauerová, Kratochvílová, Procházková, Vacíková, Valtrová, Vandasová)

ČESKÝ POHÁR R4

Muži slalom: 1. TR HIKO (Daněk, Havlíček, Šťastný, Vrzáň), 3. TR ZUBR (Hric, Kabrhel, Lisický, Pospíšil)

Muži sprint: 2. TR ZUBR (Hric, Kabrhel, Lisický, Pospíšil), 3. TR HIKO (Daněk, Havlíček, Šťastný, Vrzáň)

Ženy slalom: 1. TR OMEGA Tygříci (Kratochvílová, Procházková, Valtrová, Vandasová)

Ženy sprint: 1. TR OMEGA Tygříci (Kratochvílová, Procházková, Valtrová, Vandasová)

Veteráni slalom: 1. TR MASTERS (Daněk, Hric, Pospíšil, Hajský.

Veteráni sprint: 1. TR MASTERS (Daněk, Hric, Pospíšil, Hajský)