Film z prostějovského prostředí v kině? To už tu dlouho nebylo. Přesně o takový počin se ale spolu s kinem Metro 70 postarala čtveřice tvůrců Fotbalového skřítka. Snímek čtyř nadšenců z prostředí malého fotbalového klubu Trpenovice se dlouho točil, stříhal, připravoval. Když už byl hotový, zasáhl koronavirus. Nyní je ale vše nachystané. A blíží se tak dlouho očekávaná premiéra. „Ta bude 31. července na prostějovském velodromu. Kino Metro 70 to pojalo jako letní představení pod širým nebem,“ poznamenal Marek Gerhard, jeden z tvůrců.

Filmaři, sami coby amatérští nadšenci, do filmu zapojili řadu těch, kteří skutečně hrají nebo hrávali fotbal za místní kluby. Zato žádného profesionálního herce. „Samozřejmě jsem si vědom toho, že v našich podmínkách nešlo dosáhnout úplné dokonalosti. Nicméně jsme snad udělali maximum pro to, aby byl výsledek co nejlepší,“ věří Marek Gerhard.

Za nápadem natočit film stojí Michal Grepl, sám bývalý fotbalista, zároveň nadšený filmař i herec. „Na hodnocení snímku se potom musíte zeptat diváků. Pro ně se tohle všechno dělalo a šel jsem do toho s jediným cílem, pobavit lidi,“ usmívá se Michal Grepl, známý v Prostějově spíše jako „Miki“.

Při zpětném pohledu si pak duchovní otec Fotbalového skřítka pochvaloval nejen spolupráci tvůrců, ale i zájem veřejnosti. „Rád bych vyzdvihl spolupráci a součinnost veřejnosti. Každý, na koho jsme se obrátili, byl velice ochoten pomoci a toho si velice vážím. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří s filmem jakkoli pomohli,“ vzkazuje veřejnosti autor snímku, na kterém se podíleli zejména právě Michal Grepl, Marek Gerhard, Lukáš Sluka a Vlastimil Lang.