Jízdní řád druhé nejvyšší soutěže poznal své rozložení, 1.SK Prostějov a další účastníci příštího ročníku soutěže Fortuna:Národní liga už ví, s kým a kdy budou hrát v nadcházejícím ročníku. A nutno říct, že bude rozhodně na co se těšit. Vezměme si to popořádku: soutěž budou hrát exprvoligisté jako Příbram, Zbrojovka Brno a Opava. Tedy dva tradiční ligové kluby, z toho jeden s obrovskou historií. Třetí do party má pověstné fanoušky. Už teď to vypadá na velice zajímavé duely a nejzajímavější obsazení soutěže od dob, kdy se v ní proháněla Sigma a Baník.

Prostějov pak nepřijde o derby. Blansko pravda skončilo mezi „profíky“. Do druhé nejvyšší soutěže se dostal z MSFL Vyškov, který to má do Prostějova ještě blíže, a jak poznamenal svého času předseda eskáčka František Jura, spolupráci s tímto oddílem se nebrání. Pro diváky navíc skvělá zpráva, místo aby se trmáceli na venkovní zápas přes Drahanskou vrchovinu, čeká je pohodlná jízda po dálnici nebo o něco méně pohodlná „po staré“. Navíc se bude hrát v Drnovicích, což od dob působení tohoto vesnického oddílu v první lize je ikonické místo. V neposlední řadě přibyla rezerva nejslavnějšího a nejúspěšnějšího českého klubu pražské Sparty. Dá se předpokládat, že se tu a tam naskytne možnost vidět hráče z prvního celku.

Eskáčko los v tomhle směru věru nešetřil. V prvních třech kolech narazí hned právě na tři „nováčky“ – Příbram, „béčko“ Sparty a Zbrojovku. Parádní los! A nesmírně těžký. Příbram a Zbrojovka, to budou favorité, ani letenské mladíky neradno podceňovat. Sparta nepochybně bude chtít udržet pro svůj záložní tým tuto soutěž a je skutečně možné, že za tým nastoupí i zajímavá jména. Navíc má zvuk a přitahuje maximální pozornost.

Inu Prostějov to bude mít těžké. Není ale čas na zoufání. Jak oznámil Jiří Jarošík při nástupu, má rád výzvy. Zde se už mohou projevit jeho kvality a schopnost připravit dobře tým do sezóny. Zároveň je to ale výzva pro prostějovské fanoušky, takto našlapaný úvod sezóny snad klub nepamatuje. A upřímně. Jestli je nepřiměje k cestě do ochozů mladý a dravý tým – s Prostějovany – který má proti sobě takto atraktivní soupeře, tak už nic. Z fanouškovského hlediska se každopádně jedná o přímo snový start do sezóny. Tak ať je co nejlepší.