Trenérské změny neberou konce. Už v minulých číslech jsme informovali, že fotbalovou lavičku opustil Jaroslav Svozil (Pivín) a Jiří Tichý (Jesenec-Dzbel). Změny se ale konají také v Plumlově. Tam už dříve oznámil konec Petr Matoušek. Post je však od minulého týdne nově obsazený. Koučem týmu hrajícího I.A třídu Olomouckého KFS tak bude Miroslav Takáč, šedesátiletý trenér se zkušenostmi i ze druhé ligy, zároveň pak stále aktivní hráč.

 

„Můžu potvrdit, že začátkem týdne jsme se dohodli a podepsali to, zatím na půl roku. Pak se uvidí,“ konstatuje nový trenér týmu. Takáč poslední dobou měnil působiště. Nedávno byl ještě trenérem kralického „Béčka“, které skvěle zvládlo postup do II. třídy. Poté se ujal rezervy Čechovic. Nyní přichází další výzva. A ne zrovna malá, Plumlov v posledních třech letech nijak neoslňoval. A ve všech případech hrozilo, že bude až do konce bojovat o příslušnost soutěže.

„Je to výzva a já mám výzvy rád, když se hraje buď na spodku tabulky, o udržení, nebo nahoře o postup,“ pokrčil rameny Miroslav Takáč. O kvalitu týmu si starosti nedělá. „Je pravda starší, na druhou stranu ale i přes hraní v nižších patrech tabulky má tým dobrý a nehraje zle. Shoduji se v tom názoru i s novými kolegy,“ konstatoval Takáč. Je nyní otázkou, zda nový kouč překoná v délce pobytu na lavičce své předchůdce. Za poslední tři roky je totiž už čtvrtým trenérem tohoto celku.  

 

Další novinky z fotbalového prostředí čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 21. června