Výsledkově hodně nepovedený začátek letní přípravy zapsali fotbalisté 1.SK Prostějov. Ti se střetli podruhé za půl roku s týmem Slovácka. A tentokrát se jim nedařilo, na úvod přípravy prohrálo 0:5. Premiéra ta novému kouči Jarošíkovi vůbec nevyšla.

 

První minuty sobotního přípravného duelu mohly zastihnout Prostějov ve vedení. Silný domácí tým totiž málem z kopaček eskáčka inkasoval. Jenže šanci nevyužil a následovala střelnice Slovácka. Nejprve ve 20. minutě dostal přesný centr na hlavu novic z Baníku Ondřej Šašinka, který hlavou načal skóre. Následně ve 27. minutě už to bylo 2:0, když individuální akci k tyči zakončil přesně Milan Petržela. Jenže domácí účastník Konferenční Evropské ligy neměli dost. A ve 30. minutě navýšil Daníček už na 3:0. Domácí přitom nadále potvrzovali svou kvalitu.

Poločas pak přinesl velké změny v sestavách obou týmů, například Prostějov s výjimkou brankáře proházel prakticky celé pole. Nicméně ke snížení manka změny nevedly. Zprvu sice eskáčko znovu neinkasovalo, nicméně v 67. minutě udeřil Sadílek (4:0), který si devět minut nato připsal i druhý gól v zápase. Jednalo se už o branku poslední, jen upravující skóre. To bylo nakonec 5:0 pro Slovácko, čtvrtý tým uplynulé ligové sezóny.

Slovácko tak podruhé vyhrálo pětibrankovým rozdílem, předtím 6:1 porazil Vyškov. Prostějov si naopak musí na výhru v přípravě počkat. Příležitost k ní bude mít 3. července, kdy se v Ostravě-Vítkovicích utká s FC Baník Ostrava.

1. FC Slovácko – 1.SK Prostějov

5:0 (3:0)

Branky: 67. a 76. Sadílek, 20. Šašinka, 27. Petržela, 30. Daníček.

Sestava 1. FC Slovácko:

1. poločas: Bajza – Kalabiška, Hofmann, Divíšek – Navrátil, Mareček, Daníček, Petržela, Tomič, Jurečka – Šašinka.

2. poločas: Nemrava – Šimko, Kadlec, Srubek, Reinberk – Holzer, Sadílek, Havlík, Kudela – Vecheta, Cicilia.

Sestava 1.SK Prostějov:

1. poločas: Trefil – Pittner, Bala, Schuster Zapletal, Kušej, Uzlík, Omale, Dzyuba, Jiřáček, Koudelka.

2. poločas: Trefil – Stříž, Bialek, Straňák, Machynek, Vichta, Grygar, Sus, Kopřiva, Hausknecht, Šteigl (Smékal).

HODNOCENÍ ZÁPASU

Josef MUCHA - asistent trenéra 1. FC Slovácko:

„Myslím, že jsme předvedli lepší výkon než v minulém zápase s Vyškovem. Dá se toho výsledku cenit v tom, že soupeř protočil jedenáctky, což minule nebylo. Dali jsme pět gólů, hlavně v prvním poločase, kdy měl soupeř ještě sílu, jsme dali góly tři. A spoustu akcí jsme měli a nepřesností je nedohráli. Takže s výkonem i přístupem jsme spokojeni. Protočili jsme dvě jedenáctky, všichni dostali stejný prostor, takže jsme spokojeni.“

František JURA - předseda 1.SK Prostějov:

„Musím říct, že první půlku Slovácko nastoupilo pravděpodobně v sestavě, ve které bude hrát první ligu. A opravdu hrálo velice dobře. Nebetonovali jsme, chtěli jsme hrát, ale kvalita byla na straně soupeře. Ve 3. minutě jsme měli velkou šanci, kterou jsme neproměnili. A oni se naopak prosadit dokázali. Byli lepší. Ve druhé půlce jsme my i oni prostřídali celou jedenáctku. 0:5 je samozřejmě hodně, ale je to příprava, vyzkoušeli jsme nové hráče. Soupeř byl silný a bude hrát kvalifikaci Evropské ligy, takže rozdíl byl vidět.“