Jednotlivé politické strany už se předhánějí v předvolebních slibech. Prostějovský kandidát za ODS Petr Sokol Večerníku odhalil jeden opravdu originální nápad „jeho“ koalice Spolu.

 

„Když jsme na prahu prázdnin, zmíním tentokrát jeden náš trochu odlehčený návrh. Chceme vybrat v rámci podpory péče o přírodu národního ptáka jako nový symbol České republiky,“ uvedl Petr Sokol a dodal: „K symbolům mám jako člen České vexilologické společnosti osobně blízko, a i proto je má volba jasná. Prostějov je ‚ptačí‘ město.  Ve znaku máme orlici, hokej za nás hrají ‚jestřábi‘, basketbal ‚orli‘. Já bych ovšem chtěl za národního ptáka sokola. Ne proto, že je to můj jmenovec, ale hlavně proto, že sokolové jsou součástí naší historie, symbolem hrdosti na český národ, propagátorem zdravého a soutěživého životního stylu i sportovního ducha. Popularitu ‚sokola‘ ostatně dokazují i mnohé sokolovny rozeseté po celém Prostějovsku i Olomouckém kraji.“

Petr Sokol navíc nelenil a již pro propagaci sokola jako národního ptáka také něco konkrétního udělal. „Nechali jsme s manželkou Miladou ve městě sokola formou nástěnné malby vymalovat na jednu soukromou stěnu,“ uzavřel s úsměvem Petr Sokol.

A koho byste vybrali za národního ptáka vy, občané, „ptačího“ Prostějova?