Někteří komunální politici budou muset zřejmě přerušit nebo odložit dovolenou. Primátor František Jura totiž na úterý 13. července svolal mimořádné jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova! Důvodem schůze mimo stanovený harmonogram je projednání výše finanční pomoci obcím jižní Moravy postiženým tornádem. Zastupitelé mají ale také na krátkém programu jednání i schvalování dotací.

 

 

Mimo stanovený harmonogram svolal primátor František Jura mimořádné jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova. To se uskuteční v úterý 13. července v 10.00 hodin v obřadní síni prostějovské radnice. Zastupitelé se tak po více než roce vrací do tradičních prostor.

Důvodem mimořádně svolaného jednání je potřeba schválit jak dotace, tak rychlou finanční pomoc obcím na jižní Moravě, které byly nedávno zasaženy ničivým tornádem. „Budeme schvalovat smlouvy o poskytnutých dotacích na rekonstrukci tělocvičen na základní škole v ulici E. Valenty a také na novostavbu objektu Ekocentra IRIS na Husově náměstí v Prostějově. Jednat budeme rovněž o možnosti udělit dotaci Zdravotnické záchranné službě Olomouckého kraje. Důležitým bodem mimořádného jednání zastupitelstva bude rovněž schválení finanční pomoci obcím z jižní Moravy,“ potvrdil Večerníku primátor Prostějova František Jura. Právě Večerník zajímalo, kam bude finanční pomoc adresována a jakou výši radní zastupitelům navrhují. „Požádáme zastupitele o schválení uzavření darovací smlouvy s Jihomoravským krajem, jejímž předmětem je poskytnutí peněžního daru statutárního města Prostějova ve výši 1 500 000 korun na pomoc ke zmírnění škodlivých následků na zdraví, majetku a životního prostředí obcím zasaženým ničivým tornádem. Právě Krajský úřad Jihomoravského kraje organizuje finanční sbírku na pomoc obcím Hodonínska a Břeclavska,“ informoval primátor Prostějova František Jura.

Večerník bude na mimořádném jednání prostějovského zastupitelstva jako vždy v centru dění a v příštím vydání budeme čtenáře podrobně informovat o výsledcích jednání zastupitelů.