Novotou se dosud leskne komunitní centrum v Konici. Někdejší sokolovna byla po rekonstrukci otevřena přede dvěma lety. Přesto už se ale na ní našlo pár kazů. Jeden velký na svém posledním jednání řešila rada města Konice. Ta se zabývala stavem střechy komunitního centra, respektive tím, jak vyřešit její opravu. Ukázalo se totiž, že zastřešení dostalo záhy po zprovoznění budovy zabrat.


„Při předávání jsme zjistili, že je střecha poškozená krupobitím. Nemělo by to mít vliv na funkci, ale esteticky to nebylo správně. A tak prováděcí firma chtěla využít pojištění,“ potvrdil zvěsti místostarosta města Jaroslav Procházka.
Rada na svém jednání schválila nakonec sumu, kterou vyčíslila pojišťovna. „Přišel odhad škody s tím, že se daná částka schvalovala na radě. Jedná se okolo šest set tisíc korun,“ vysvětlil Jaroslav Procházka.
Komunitní centrum bylo poslední rok vesměs zavřené kvůli koronavirové epidemii. Právě během této doby ale posloužilo jako očkovací nebo testovací centrum. Jak ale zdůrazňuje místostarosta Konice, případným návštěvníkům budovy nehrozí, že by je během deště střecha neochránila.
Co si ale s odhadem na městě počnou? „V současné době je výše částky odsouhlasená a dále se to vrátí zpátky do firmy, která střechu dodala, a následně peníze převést na město. Jsou dvě možnosti. Buď by se musela předělat střecha, nebo ty peníze použít takto,“ shrnul Procházka.