Pokud vyjedete z Prostějova ve směru na Protivanov, měli byste vyjet s dostatečným předstihem. Budete to totiž muset vzít oklikou přes Drahany. Na frekventovaném tahu na vás nyní číhají hned dvě úplné uzavírky. Ta první začala v Ohrozimi už 3. května a všichni řidiči dlouho vyhlíželi pondělí 12. července, kdy měla skončit. Jenže se tak nestalo. Navíc se k ní nedávno přidala druhá uzavírka, a to mezi Stínavou a Malým Hradiskem.

Silnice II/150 vedoucí z Prostějova do Protivanova je hlavním tahem ve směru na Boskovice a Vysočinu. Podle toho také provoz na ní vypadá. Za normálního stavu po ní projede velké množství aut včetně spousty kamionů. Ovšem nyní na některých jejích úsecích panuje nečekaný klid. Řidiči ji totiž musí objíždět.

Vše začalo už v zimě katastrofálním stavem vozovky v úseku tzv. ohrozimského kopce, kde na projíždějící číhala taková spousta hlubokých výmolů, že bylo bezpečnější jet jinudy. Sotva se krajským silničářům podařilo silnici zalátat, byla zahájena uzavírka úseku přímo v Ohrozimi související s budováním kanalizace v obci. Ta měla skončit uplynulé pondělí. Jenže to se nestalo. „Správa silnic požádala o prodloužení uzavírky až do 30. září. Důvodem je to, že se silničáři rozhodli komunikaci kompletně opravit, přičemž původně se s její rekonstrukcí počítalo až v příštím roce,“ vysvětlil starosta Ohrozimi Michal Lukeš s tím, že termín uzavírky byl stanoven až do konce září, nelze však vyloučit, že vše bude dokončeno s předstihem.
Kromě toho je od pondělí 12. července do konce srpna uzavřena také spojka mezi Ohrozimí a Lešany, kudy však i kvůli výše zmíněné uzavírce stejně v poslední době projížděl opravdu minimální počet aut. „Termín kolaudace kanalizace je u nás stanoven na přelom července a srpna příštího roku,“ uzavřel Michal Lukeš.
K těmto komplikacím pro řidiče se v průběhu uplynulého týdne přidala ještě další uzavírka. Až do konce července zůstane neprůjezdný úsek od Okluk po Stínavu, který rovněž leží na komunikaci II/150. Důvodem je zpracování nahodilé těžby dřeva, která ohrožovala bezpečnost silničního provozu.
Zatímco v případě první uzavírky byla objízdná trasa vedena přes Mostkovice a Plumlov do Vícova, kde se řidiči už napojili na tradiční trasu, až do poloviny prázdnin si budou muset objížďku protáhnout až do Drahan. Teprve pak se přes Bousín a Repechy dostanou do Protivanova a případně budou moci pokračovat dál na Boskovice.