Kromě mužských okresních soutěží byl tento týden nalosován také program žáků pro nadcházející ročník. V sezóně 2021/22 se představí stejně jako loni celkem 24 mužstev. Oproti tomu předešlému se však počty v mladší i starší kategorii srovnaly na dvanáct celků. Loni to bylo třináct starších celků a jedenáct mladších. Soutěž dorostů se svého okresního návratu kvůli nízkému počtu nedočkala a nadále tak regionální celky budou hrát v krajském přeboru a krajské soutěži. U přípravek je čas na podávání přihlášek až do konce července.


Dorosteneckých celků je v krajských soutěžích celkem devět. Čtyři účastníci budou bojovat v krajském přeboru. Kromě dvou klasických celků z Čechovic a Konice přijali letošní možnost posunu i v Brodku u Prostějova, který je nyní nově spojen s Otaslavicemi, a Kostelec se sdruženým družstvem se Smržicemi. V krajské soutěži rozdělené na dvě skupiny se představí Nezamyslice, Olšany, Plumlov, rezerva Čechovic a sdružené družstvo Pivína s Určicemi.
V okresní soutěži žáků čeká starší i mladší shodně dvacet dva kol. Oproti loňskému roku se už ve starší kategorii neukážou regionální sousedé z Klenovic a Pivína. Stejně dopadl také Horní Štěpánov. Naopak do letošního ročníku nově přibyly Vrahovice a Konice. K tomu se také představí některá nově sdružená mužstva.
Nová sezóna mladších žáků přivítá o jednoho účastníka navíc. Do nové sezóny je však v této kategorii změn více než dost. Mezi celky, které do další ročníku nevstoupí, jsou z Brodku u Prostějova, Vrahovic, Přemyslovic a Kostelce na Hané. Nově se však v soutěži představí Otaslavice, Hvozd, Pivín a sdružené mužstvo Horního Štěpánova s Konicí. Nově se také objeví samostatné mužstvo Držovic a Bedihoště, kde každý přihlásil vlastní mužstvo.
Přípravky budou pokračovat ve stejném turnajovém formátu. Kromě starší a mladší by se letos měla objevit také předpřípravka podle počtu přihlášených celků. (jaf)

Starší žáci
Určice
Vícov/Plumlov
Protivanov
Otaslavice
Mostkovice
Smržice/Kostelec
Brodek u Konice / Lipová
Vrahovice
Brodek u Prostějova
Konice
Jesenec-Dzbel / Přemyslovice
Bedihošť

Mladší žáci
Kralice na Hané
Lipová / Brodek u Konice
Vícov
Haná Prostějov
Protivanov
Bedihošť
Určice
Držovice
Otaslavice
Hvozd
Horní Štěpánov / Konice
Pivín